Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El passat dia 25 de febrer, els alumnes de Religió de 3r d'ESO, van realitzar una visita a Cáritas Elx en la que van tindre ocasió de conéixer de primera mà la tasca que desenrotlla esta institució pertanyent a l'Església Catòlica. En concret van conéixer els següents programes socials:


Formació i Ocupació

L'objectiu principal d'este programa és fomentar la integració laboral de persones amb dificultats objectives d'inserció i/o en situació de risc d'exclusió social.

Immigrants

Per mitjà d'entrevistes individualitzades li'ls informa i assessora sobre els seus drets i deures, oferint-los orientació sobre aspectes jurídics bàsics, sanitaris, socials i laborals i brindant-los la possibilitat d'aprendre castellà. El desconeixement de la llengua és una de les principals barreres d'integració amb què es troba l'inmigrante.


Persones Sense Llar

Des d'este programa es pretén cobrir les necessitats d'allotjament i manutenció de les persones que es troben en una situació de precarietat econòmica i que, a més, comporten altres característiques de l'exclusió, com són la falta de xarxes socials i la ruptura del sentit de la vida (desmotivació, desesperança...) .  L'objectiu central és oferir una atenció integral, buscant la inserció plena per mitjà d'itineraris individualitzats d'inclusió sociolaboral. 

Dona

La formació i la recuperació personal és un altre dels eixos de l'acció de Cáritas amb les dones. Formació en el cultural, en el laboral,... com a element clau tant per als processos d'inserció com de prevenció.  La creació d'itineraris d'inserció laboral especialment pensats per a afavorir l'accés al mercat de treball de dones en situació de desavantatge social constituïx un dels eixos prioritaris de les accions del programa d'ocupació.

Els alumnes van tindre ocasió de conéixer persones que estan immerses en cada un d'estos programes i canviar impressions amb elles sobre les seues circumstàncies personals, raons de la seua situació actual i mitjans que Cáritas posava a la seua disposició així com les conseqüències que tot això tenia per a les seues vides. Vam poder visitar els mòduls de geriatria, infància, cuina, informàtica, el rober, la planta de dones maltractades i famílies desnonades així com la de rehabilitació de toxicòmans on un d'ells ens va explicar el seu procés d'inserció social. La visita va ser dirigida pels voluntaris d'esta institució els que a més ens van informar sobre les àrees de sensibilització i animació comunitària.

20140225 131328 
 20140225 115140
 20140225 114039
 

Visita les basíliques papals de Roma. És inclús millor que si estigueres allí, ja que pots fer zoom amb la roda del ratolí per a veure-ho des de molt més prop. També pots utilitzar el cursor per a fer clic i lliscar el ratolí fins a 360 graus, anar al sostre o al sòl o prendre la perspectiva que vullgues. Val la pena. Fes clic amb el teu ratolí en els enllaços:
Visita virtual de la Basílica de San Juan de Letrán: http://www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/index-it.html
Visita virtual de la
Basílica de San Pedro: http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/vr_tour/index-it.html
Visita virtual de la
Basílica de San Pablo Extramuros: http://www.vatican.va/various/basiliche/san_paolo/vr_tour/index-it.html
Visita virtual de la
Basílica de Santa María la Mayor: http://www.vatican.va/various/basiliche/sm_maggiore/vr_tour/index-en.html

DIOCESIS DE ORIHUELA